sâmbătă, 18 februarie 2012

Leonardo da Vinci, un om care a vrut să ştie tot!

 Io continuerò („Voi dăinui”)

143.10 KB

Leonardo da Vinci (italian Leonardo Da Vinci , 15 aprilie 1452, de langa Florenta - 2 mai 1519, Castelul Cloud, in apropiere de Amboise, Touraine, Franţa) - mare artist şi om de ştiinţă italian, un reprezentant strălucit de " om universal "( homo Universale )


Cum un om poate fi un geniu în aproape toate domeniile cunoaşterii umane - artele vizuale, muzica, filologie şi medicină. Cum poate fi un inginer asa de mare, inventator, futurist, arhitect, designer, ecvestru, scrimer, chimist, mecanic, pictor, sculptor şi filolog, om de stiinta, vizionar, unul dintre cei mai buni cantareti din timpul său, un înotător, creator de instrumente muzicale, etc?


Într-una din casele de piatră ale oraşului  lui Vinci, situata pe dealurile din Toscana, s-a nascut geniul, cel mai versat al Renaşterii - Leonardo da Vinci . Taina  lui Leonardo da Vinci începe cu naşterea lui. El a fost fiul nelegitim al unei femei, despre care aproape nimic nu este cunoscut. Noi nu ştim numele ei, vârsta sau  aspectul. Biografii spun ca era  o tânără fată de ţăran. Să fie aşa. Tatăl său,  Piero da Vinci , este mult mai cunoscut, dar nu suficient. A fost notar  şi a venit dintr-o familie care s-a stabilit acolo cel puţin în secolul al XIII-lea.

55.70 KB


Aportul său deschizător de drumuri în artele plastice și forța lui de anticipare, neegalată vreodată în întreaga desfășurare istorică a științei, sunt caracteristice uriașei sale personalități, de care a fost permanent conștient. Leonardo a scris în însemnările sale, cu un an înaintea morții, cuvintele cu vibrație de bronz: Io continuerò („Voi dăinui”).


Curiozitati:
El a primit o bună educaţie la domiciliu, dar  a fost lipsit de studii sistematice de greacă şi latină.

Există motive să credem că Leonardo era homosexual. Artistul  a fost acuzat de hărţuire a băiatului, care a pozat pentru el. Instanţa la achitat.
Nu există nicio evidență să fi avut relații intime sau prietenii strânse cu femei, s-a înconjurat cu tineri frumoși, care l-au însoțit în peregrinările sale, cum a fost contele Francesco Melzi, care a devenit atât cel mai apropiat discipol și asistent, cât și moștenitorul său. Amănuntele adeseori colportate nu sunt de cel mai bun gust. Toate acestea nu pot arunca vreo umbră asupra figurii marelui florentin. În timp ce uitarea a acoperit patimile mărunte și faima lipsită de fundament a potentaților contemporani lui, a rămas neatinsă gloria creației lui Leonardo în slujba vieții și a concepțiilor sale de larg orizont.
 Leonardo pare că nu a lăsat nici un autoportret, care ar putea sa-i fie atribuit în mod clar. Oamenii de stiinta au pus la îndoială faptul că celebrul autoportret al lui Leonardo, reprezentând-l la bătrâneţe, ar fi al lui. Se crede că, probabil, aceasta este doar o schiţă a capului de apostol pentru "Cina cea de Taină".

Leonardo a spus că cea mai mare  arta dupa pictura, este muzica. El a canta la  lăută.
Se spune că în timpul primei sale vizite la Ludovico il Moro, în 1482, Leonardo avea o lăută de argint.

Leonardo da Vinci

Implanturi mamare



Invenţia lui nu este patentata.

După cum se poate vedea imaginea, ideea  implanturilor mamare i-a venit lui Leonardo da Vinci, când a umplut o perna cu pene şi brusc s-a gândit de soţia lui.


Prima imagine INTERNET


Prezicerea apariţiei  internetului, într-o epocă în care nu se stia de acest lucru!  

PROTOTIP "Sex la Telefon"



Acest dispozitiv, a fost creat la cererea lui Cesare Borgia,. Familia Borgia, a testat dispozitivul, dar a fost a fost nemulţumita de rezultat.  Leonardo l-a ars în cuptor înainte de a se breveta invenţia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu